Στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για αειφόρο αλιεία στη Μεσόγειο (SeaEnvTraining) συμμετέχουν τέσσερις εταίροι:

 

Η SEO/BirdLife είναι η Ισπανική Ορνιθολογική Εταιρεία, μια επιστημονική και περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1954 και ασχολείται με τη μελέτη και διατήρηση των πουλιών και της φύσης. Είναι η παλαιότερη Μη Κυβερνητική Περιβαλλοντική Οργάνωση της Ισπανίας, λειτουργώντας αδιάλλειπτα για 60 χρόνια. Έχει λάβει, ανάμεσα σε πολλά άλλα, το Εθνικό Βραβείο Περιβάλλοντος (1994) και το Βραβείο BBVA για τη Διατήρηση της Βιοποικιλότητας (2004). Είναι ο εταίρος της BirdLife International στην Ισπανία.

 

Le Ligue pour la Protection des Oiseaux (LPO) ιδρύθηκε το 1912 και σήμερα είναι η πρώτη οργάνωση για την προστασία του περιβάλλοντος στη Γαλλία. Αναγνωρίστηκε ως κοινωφελής οργάνωση το 1986 και εργάζεται για την προστασία των ειδών, τη διατήρησή τους και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση. Είναι ο επίσημος εταίρος της BirdLife International στη Γαλλία.

 

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) είναι περιβαλλοντική, Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση με σκοπό τη μελέτη και προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους στην Ελλάδα, θεωρώντας τα ως βασικά στοιχεία της ελληνικής φύσης. Από το 1982 εργάζεται ώστε να διασφαλίσει ένα βιώσιμο περιβάλλον τόσο για τα πουλιά όσο και για τον άνθρωπο.
Το έργο της περιλαμβάνει δράσεις προστασίας, ενημέρωσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αλλά και παρεμβάσεις για κρίσιμα θέματα του φυσικού περιβάλλοντος. Είναι ο εταίρος της BirdLife International στην Ελλάδα.

 

Η Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya (ECNPC) είναι υπεύθυνη στην Καταλονία για τις ανάγκες εκπαίδευσης και πιστοποίησης των επαγγελματιών στον τομέα ναυτιλίας – αλιείας και καταδύσεων. Διαχειρίζεται τη διδασκαλία και τα πτυχία καταδύσεων αναψυχής και ναυτιλίας. Έχει τρεις γραμμές εργασίας: εκπαίδευση, μελέτη και πειραματισμός, οργάνωση και διεξαγωγή εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου. Τα μαθήματα ναυτικών – αλιευτικών δραστηριοτήτων διδάσκονται στις ακτές της Καταλονίας. Επιπλέον, προσφέρονται μαθήματα ενημέρωσης, καθώς και περαιτέρω εκπαίδευση των επαγγελματιών στον τομέα.

 

Back to the project’s home page

 

 

Comparte