Las aves, nuestros ojos en el mar, Girona

Las aves, nuestros ojos en el mar, Girona

Publicado: 1 julio, 2022

Las aves, nuestros ojos en el mar, Girona

01jul9:00 am18sep(sep 18)5:00 pmLas aves, nuestros ojos en el mar, Girona

Detalles del evento

El Museu de la Pesca de Palamós (Girona) acull l’exposició `Las aves, nuestros ojos en el mar´, realitzada per SEO/BirdLife.

Amb espectaculars fotografies, mostra la diversitat de les aus marines i les amenaces a les que han de fer front, amb especial atenció a la seva interacció amb l’activitat pesquera

 

  • SEO/BirdLife dona a conèixer d’una forma visual el treball col·laboratiu que manté amb els pescadors de la Mediterrània i Galícia per conservar el grup d’ocells més amenaçat del món

L’exposició itinerant realitzada per SEO/BirdLife per donar a conèixer les aus marines ha arribat al Museo de la Pesca de Palamós (Girona). A través de nombroses imatges, mostra la bellesa del medi marí i de les espècies que el sobrevolen, alhora que dona visibilitat a les diverses amenaces que troben a terra i a mar, i que les han convertit en el grup d’ ocells més amenaçat del món, posant l’ accent en les captures accidentals en arts de pesca.

La mostra Las aves, nuestros ojos en el mar reflecteix la cara i la creu d’una realitat. D’una banda trobem imatges dels majestuosos vols en formació d’ocells com baldrigues cendroses o mascarells, corbs marins en repòs a les seves colònies, o els vols acrobàtics dels ocells de tempesta. De l’altra, apareixen escenes desoladores, com les d’aus empastifades de petroli, embolicades en xarxes de pesca, o amb hams clavats.
Al costat de les aus, els pescadors, que compten en primera persona el seu vincle amb elles sota la visió comuna de ser «els seus ulls al mar». També ho són per als biòlegs i biòlogues del Programa Marí de SEO/BirdLife, que tenen entre les seves prioritats estudiar i buscar solucions a una de les seves amenaces més greus: la captura accidental en arts de pesca.

L’exposició destaca també el paper de la Xarxa Natura 2000 com un conjunt d’espais que poden ser claus per a la conservació de la biodiversitat marina i la sostenibilitat de l’activitat pesquera.

Per a Beatriz Barajas, tècnica del Programa Marí de SEO/BirdLife i coordinadora de l’exposició, «en aquesta mostra hem volgut arribar al gran públic, i en especial als pescadors, a través d’imatges de gran impacte, per la seva bellesa i pel problema que representen. Volem mostrar que ja són molts els pescadors amb els quals treballem per trobar solucions a les captures accidentals i agrair a cadascun d’ells la seva valuosa col·laboració».

“El Museu de la Pesca vol contribuir a una Mediterrània sostenible. Aquesta missió comporta l’organització d’iniciatives i activitats com aquesta en la tasca de divulgació i sensibilització de la societat dels valors de la mar i de la seva necessària conservació.”, destaca Miquel Martí, director del Museu de la Pesca.

Per la seva banda, Cristina Sánchez, delegada de SEO/BirdLife en Catalunya, comenta que «Més de 50 pescadors de la Mediterrània i Galícia han col·laborat estretament en la recollida de dades a bord o en la posta a punt de mesures de mitigació, mentre que molts més han aportat la seva visió a través d’enquestes i tallers. Aconseguir la seva participació, que esperem que vagi a més, és la manera d’aconseguir solucions consensuades a un problema que és de tots».

Itinerància

Després del seu pas per la Llotja de Ribeira (A Coruña), el Parc Natural de Cap de Creus (Girona), la fira Madbird de Madrid, la llotja d’O Grove (Pontevedra) i el Centre d’Estudis del Mar de Sitges (Barcelona), l’exposició arriba a Palamós, del 1 de juliol al 18 de setembre de 2022. Romandrà oberta al públic de l’1 de juliol al 31 d’agost de 10 a 14 h i de 16 a 21 h de dilluns a diumenges, i de l’1 al 18 de setembre de dilluns a divendres de 10 a 13.30 h i de 15 a 19 h. Caps de setmana i festius de 10 a 14 h i de 16 a 19 h.

Más

Hora

Julio 1 (Viernes) 9:00 am - Septiembre 18 (Domingo) 5:00 pm(GMT+02:00)

Ir a Arriba